2012 a Merkúr éve

2012-től félünk. Egy fenyegető Apokalipszis víziói, világvége prófétái a következő 12 hónapot az emberiség sorsdöntő évévé változtatják. Nehéz lesz, és nagyon is lehetséges, hogy a mi régi gazdasági rendszerünk elmúlik, vagy jelentősen átalakul, esetleg megszűnik. Mert 2012-ben a Merkúr uralkodik, többek között a pénz bolygója.

MerkúrSemmi sem utal a felidézett utolsó drámájára a földünknek, sem a természet nagy bosszújára, ami felkel és meg akar szabadulni tőlünk. Az ember tovább táncol, továbbra is szerelmes lesz, ünnepelni fog, adósságokat halmoz, amire a Merkúr utasítja, ha ténylegesen a nagy anyagi katasztrófába vezet. De semmiféle pusztulásra utaló jelek sem látszanak a kozmoszban! Az új gazdasági apokalipszisnek is az ember a felelőse, a kapzsisággal, a spekulációkkal. A Merkúr néha félrevezeti az értelmet, megvonja tőlünk az üzleti érzéket, főleg, ha a horoszkópunkban kritikusan áll.

Folytatás: 2012 a Merkúr éve

Vigyázat, ma veszekedős hangulatot váltanak ki a csillagok!

A Nap belép a Kos jegyébe. A Hold feszült kapcsolatot vesz fel Marssal, viszont barátságosan kötődik Plútóval és Jupiterrel. Különböző energiák uralkodnak. Sok mindenbe szeretnénk belefogni, de álmodozáson kapjuk magunkat, és ez frusztrál. Délután könnyen veszekedésre kerülhet sor, egy apróság is elegendő, hogy fellobbanjon a láng. Az este azonban kellemes lesz.

A csillagok üzenete: Készíts listát az elvégzendő feladatokról, és pontról pontra dolgozd le, hogy maradjon később időd lazítani. Délután keress magadnak egy csendes helyet, és dolgozz egyedül.

Forrás: Jel az induláshoz

Használd Vénusz energiáját!

Boldogságsugarak: a Vénusz a Plútóval, a Jupiterrel és a Marssal kapcsolódik. A kozmosz a Földet a boldogság piramisa alá állítja, annyira rendkívüliek az égi konstellációk, melyben legfényesebb csillagaink a bizakodás fényjeleit a Földre sugározzák. A Vénusz pozitív energiájának hatalmas hulláma zúdul le ránk. Most csodák történhetnek! Elérjük azt, amire eddig nem mertünk vállalkozni: a szerelemben, a munkában, és anyagi téren is.

A világ mosolyog. Az emberek vidámabbnak, melegebb szívűnek tűnnek, közelebb kerülnek egymáshoz. Március 15-től a Vénuszt átöleli a Jupiter a szerencse istene. Ezenkívül mindketten szárnyakat adó trigon fényszögben állnak a Plútóval és a Marssal, ami hidat ver férfi és nő között. Vonzzák egymást, fellobog a szenvedély, ösztönösen rátalálnak az igazi társra, pontosan megtalálják a megfelelő szavakat. A kozmikus klíma nem is lehetne megfelelőbb a mély őszinte szerelem számára. Ritkán hat a nemek között ennél erotikusabb, tiszta mágikus vonzóerő, mint ezekben a napokban: egy energia, ami egész héten hat ránk.

Folytatásért kattints ide: Használd a Vénusz energiáját!

A Merkúr és az Uránusz sok bosszúságot okoz

Észjárásunk most felgyorsul és új ötleteket gyártunk. Maradjunk nyitottak, de most ne hozzunk döntéseket és ne kötelezzük el magunkat. Ha kiborítónak találjuk az új ötleteket és meglátásokat, akkor gondolkodásunk valószínűleg túl merevvé vált. Ez nem a legalkalmasabb időszak az utazásra. Előfordulhatnak bosszantó késedelmek vagy egyéb problémák, amik miatt viszont váratlan utazásra kényszerülhetünk.

A csillagok üzenete: Lazítsunk. Legyünk rugalmasabbak.

Forrás: A kétarcú hét

Szombat - a váratlan problémák napja

Az Uránusz Hold kellemetlen kapcsolata nyugtalaníthat bennünket. Váratlannak tetsző problémák merülhetnek fel hitvesünkkel, szüleinkkel vagy más közelállókkal kapcsolatban. Valójában az évek óta elfojtott feszültségek döntenek úgy, hogy most felszínre kerülnek. Ha a feszültség nagyon súlyos volt, az egyik fél egyszer csak veheti a kalapját és elmehet, vagy valami más formában állhat elő szakadás.

A csillagok üzenete: Bármely kapcsolat, még a jó is, némi változtatásra szorul ilyenkor. A problémák feldolgozása jobb megoldás ilyenkor, mint egy kapcsolat eldobása egy másikért.

Forrás: A kétarcú hét

A Nap szemben áll a Marssal

Azok a feladataink, amelyekben nyakig benne voltunk, most gondolkodóba ejthetnek bennünket, hogy lássuk, mire jutottunk velük. Ha végig tudatában voltunk, hogy mit, miért teszünk, most szilárd talajon érezhetjük magunkat. Így is előfordulhatnak azonban konfliktusok, amelyek legalább rávilágítanak arra, hogy mivel lehet kihozni bennünket a sodrunkból.

A csillagok üzenete: Vegyük alaposan szemügyre, hogy tényleg annyira fontos-e mindaz, amiből olyan nagy ügyet csinálunk.

Forrás: A kétarcú hét


Vénusz és Szaturnusz összeveszett

A Vénusz nem tud jó hangulatot teremteni, mert szemben áll a Szaturnusszal. Egyfelől szólít bennünket a kötelességtudat, másfelől viszont szeretnénk egy kicsit szórakozni is. Ha így van, akkor inkább maradjunk csak a kötelességnél. Ma talán nem lesz kedvünk úgy viszonyulni másokhoz, mint általában.

A csillagok üzenete: Ne is próbáljuk megjátszani magunkat, egyszerűen várjuk meg míg elmúlik ez a tranzit, rövidesen úgy is vége lesz. Mindenkinek vannak rossz napjai.

Forrás: A kétarcú hét

Merkúri találka

A Merkúr ma még a Halak jegyében áll, de nem sokára találkozik az Uránusszal. Legyünk különösen óvatosak vezetés közben. Gyors észjárásunk, heveskedő hajlamunk balesethez vezethet. Fogjuk vissza magunkat, nehogy hibázzunk. Kommunikációnk pergő ritmusú, és nagyon izgalmasnak fogjuk találni a vitákat, annyira izgalmasnak, hogy még gondolataink is összezavarodhatnak tőle. Ellenőrizzünk le minden új elképzelésünket mielőtt végleges döntésekre vagy következtetésekre jutnánk.

A csillagok üzenete: Agyunk most magas fordulatszámon pörög. Minden irányból elárasztanak bennünket az újabb és újabb ötletek, eredeti meglátások. Hallgassunk ezekre!

Forrás: A kétarcú hét

Szaturnusz segít helyrehozni a hibákat

Szaturnusz 2012. február 7. óta visszafelé mozogni látszik az égen. Ennek első látásra meglehetősen kedvezőtlen hatása van. A Földön is minden lassabban mozog, megáll, vagy még vissza is fejlődik. Magában rejti azonban az esélyt is, hogy dolgokat, amik a múltban nem voltak elég szilárdak és bevégezetlenek maradtak, kijavítsunk.

Az asztrológiában a Szaturnusz a gonosztevőnek, a rossz megtestesítőjének számít. Úgy tűnik, azon igyekszik, hogy amennyire csak lehet, megnehezítse az életünket. Mint a mesebeli sárkány, megtestesíti a veszélyt, ijedelmet, olykor a halált is. Találhatóak régi ábrázolások, amelyeken Szaturnusz csontvázként kaszával látható, aki mindent kegyetlenül levág.

A cikk folytatása itt: A Szaturnusz segít helyrehozni a hibákat

Hold-Plútó összekapcsolódás

Ma a Hold és a Plútó jól kapcsolódnak egymáshoz. Teljes lelkesedés és erőbedobás! Annyira felfokozott érzelmekkel reagálunk az emberekre és általában az élet dolgaira, hogy ezen időszak végére teljesen kimerültnek érezhetjük magunkat. Fejezzük ki érzéseinket, de ne feledkezzünk meg értelmünkről sem. Ha megfigyeljük reakcióinkat, minden bizonnyal tájékozottabbak leszünk érzelmeink felől és gazdag tapasztalatokban, élményekben lehet részünk.

A csillagok üzenete: Érzelmi életünk nagyon hevessé válik, mert képesek leszünk a mélységekbe hatolni. Érzelmeink és érzékenységünk annyira felfokozódhat, hogy tényleg eggyé válhatunk a  párunkkal.